Barrow (Suffolk), All Saint’s Church

Foto’s: John Salmon © 2016

Nicholson & Co bouwde in een onbekend jaar een nieuw mechanisch sleepladen-orgel met een pneumatisch pedaal voor Bromsgrove School Chapel in Bromsgrove (Worcestershire). In 1913 werd het orgel door dezelfde firma omgebouwd. In 1931 werd het orgel door Nicholson & Co vanuit de oude schoolkapel naar de nieuwe schoolkapel overgeplaatst. De blaasbalgen werden toen vervangen door nieuwe kleinere balgen en er werd een elektrische windmotor geplaatst. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd het orgel door dezelfde firma omgebouwd. De mechanische tractuur voor de registers werd vervangen door een nieuwe elektrische tractuur. De pneumatiek van het pedaal werd ook door elektrische tractuur vervangen.
Ook werden er pistons aangebracht voor de speelhulpen. Er werden veranderingen aan de dispositie en intonatie aangebracht voor een meer robuustere klank, De vouwbalgen werden vervangen door zwemmersbalgen (regulateurs). In 2010 werd het orgel door Mike Osborne overgeplaatst naar de All Saint’s Church in Barrow (Suffolk). Het werd achter het front van het voormalige Eustace Ingram-orgel geplaatst. Dat laatste instrument is afgebroken. Een aantal pedaalstemmen is als unit uitgevoerd. Deze registers zijn gemarkeerd met de letters A en B.

Dispositie:

Great: Open Diapason 8′ (afkomstig uit oud Ingram-orgel), Stopped Diapason 8′ (wood stoppered), Principal 4′, Flute 4′ (metal stoppered), Block Flute 2′ (metaal), Mixture III/IV (19.22.26/29).
Swell: Salicional 8′, Stopped Flute 8′ (metaal), Spitz Flute 4′ (metal tapered), Principal 2′, Mixture II (19.22), Cornopean 8′, Tremulant.
Pedal: Bourdon 16′ A, Bass Flute 8′ A, Principal 8′ B, Fifteenth 4′ B, Nason Flute 4′ (Metal stopt), Fagot 16′.
Couplers: Swell to Pedal, Swell to Great, Great to Pedal.