Ginderich, Wallfahrtskirche Sankta Mariä-Himmelfahrt

Foto’s: Janco Schout © 2016

  • De firma Peter Conacher & Co. bouwde in 1887 een nieuw orgel waarvan de labia van de frontpijpen gedecoreerd zijn, voor een Anglicaanse kerk in Liverpool. Na sluiting van dit kerkgebouw is het instrument door de firma Schulte gerestaureerd en overgeplaatst naar de Mariä Himmelfahrtkirche in Wesel-Ginderich (Nordrhein-Westfalen). Daarbij zijn drie nieuwe registers geplaatst op open plaatsen op de laden. Voor de factuur van deze stemmen is aansluiting gezocht bij het werk van Conacher. Op 12 maart 2016 is het mechanische sleepladen-orgel in Ginderich in gebruik genomen. Het werd hierbij door Tobias Henrichs en Otto Krämer bespeeld.
  • Het orgel heeft drie manualen. Het Choir Organ is nooit gebouwd, maar er is wel een klavier voor geplaatst. Bij de registers van Great Organ ontbreken twee knoppen, en er is een plaatje aanwezig voor de registers van het Choir Organ. Het pedaalklavier is concaaf.

Dispositie:

Great Organ: Open Diapason 8′, Dulciana 8′, Clarabella 8′, Principal 4′, Flauto Traverso 4′, Fifteenth 2′, Mixture 3 ranks – 2016, Trumpet 8′ – 2016.
Swell Organ: Bourdon 16′, Open Diapason 8′, Lieblich Gedackt 8′, Salicional 8′, Vox Celestes 8′, Gemshorn 4′, Flautina 2′, Cornopean 8′, Oboe 8′, Clarion 4′ – 2016, Tremulant.
Choir Organ: Gereserveerd.
Pedal Organ: Open Diapason 16′, Bourdon 16′.
Couplers: Swell to Great, Great to Pedals, Swell to Pedals, Swell Octave.