Skipton, Saint Andrew’s URC and Methodist Church

Klik op deze link voor een foto van het orgel

De firma Abbott & Smith uit Leeds bouwde in 1902 een nieuw orgel met gedecoreerde frontpijpen voor de oude Saint Andrew’s URC and Methodist Church in Skipton (Yorkshire). In 2014 werd dit gebouw gesloten en afgebroken. Het orgel werd tijdelijk opgeslagen en in 1916 weer opgebouwd en uitgebreid door Laycock & Bannister. In 1987 is het orgel  gerestaureerd en omgebouwd door George Sixsmith. Daarbij werden veel registers gewijzigd. In 1996 maakte dezelfde firma het pedaalwerk schoon. Ook werd het gerestaureerd waarbij de tractuur van het pedaal elektro-pneumatisch werd gemaakt. In 2002 raakte het orgel beschadigd door stookschade. George Sixsmith restaureerde het orgel en maakte de tractuur van het Choir elektro-pneumatisch. De Dolce 8′ van het Choir werd vervangen door een Piccolo 2′. De zwelkast kreeg verticale jaloezieën in plaats van horizontale. De registertractuur van Pedal en Choir is pneumatisch, en de rest van het orgel is mechanisch. De windladen zijn sleepladen voor Great en Swell en kegelladen voor Choir en Pedal. Het pedaalklavier is radiaal concaaf.

Dispositie:

Choir: C – a3 Lieblich Gedacht 8′, Gamba 8′, Lieblich Flote 4′, Piccolo 2′ (2002 – was dolce 8′), Clarinet 8′.
Great: C – a3 Open Diapason 8′, Hohl Flöte 8′, Dulciana 8′, Principal 4′, Harmonic Flute 4′, Fifteenth 2′, Mixture II (19.22), Trumpet 8′.
Swell: C – a3 (in zwelkast) Violin Diapason 8′, Lieblich Gedact 8′, Viol d’Orchestre 8′, Voix Celeste 8′, Gemshorn 4′, Flautina 2′, Mixture II (22.26), Cornopean 8′, Oboe 8′, Tremulant.
Pedal: C – f1 Open Diapason 16′, Bourdon 16′, Bass Flute 8′.
Couplers: Swell to Pedal, Swell to Great, Swell to Choir, Choir to Pedal, Great to Pedal.