Arnemuiden, Rehobothkerk

Foto’s:  © jancoschout@solcon.nl  (situatie in Vlissingen)

In 1968 plaatste de firma Leeflang een nieuw orgel in de Antwoordkerk, Kruisnetlaan 200 in Hoogvliet. Het verving een klein positief van dezelfde firma dat eind 1964 in gebruik werd genomen. Op 9 februari 1969 werd het orgel in gebruik genomen. Adviseur bij de bouw was Lambert Erné.
Toen de Deltakerk in Hoogvliet werd verkocht aan de Pinkstergemeente, werd het orgel uit de Deltakerk overgeplaatst naar de Antwoordkerk.
Het orgel van de Antwoordkerk is verkocht aan de Samen-op-Weg-gemeente Lammerenburg in Vlissingen. De firma Nijsse reviseerde het instrument, intoneerde de Mixtuur opnieuw en plaatste het in het gebouw ‘De Schaapskooi’. Ook werd de Sifflet 1 1/3′ opgeschoven naar 2 2/3′. Op 20 september 2002 is het orgel in Vlissingen in gebruik genomen.
Het oude orgel van de kerk werd verkocht aan het ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk. In 2017 is de Schaapskooi definitief gesloten. Het orgel werd verkocht aan de Hersteld Hervormde Rehobothkerk in Arnemuiden. Hierbij is de kas in een lichtere kleur blauw geschilderd.

De dispositie:

Hoofdwerk: C – g3 
Prestant 8 (C-Fis in Holpijp)
Holpijp 8
Octaaf 4
Mixtuur IV sterk (1 1/3)

Nevenwerk: C – g3 
Roerfluit 8
Gedekte Fluit 4
Octaaf 2
Sifflet 2 2/3

Pedaal: C – f1 
Subbas 16

3 koppels:
Hoofdwerk – Nevenwerk
Pedaal – Hoofdwerk
Pedaal – Nevenwerk